Головна  →  Новини  →  30 вересня 2014

Відбувся І Міжнародний благодійний телевізійний Фестиваль-конкурс мистецтв «EURO MUSIC DANCE»

Відбувся І Міжнародний благодійний телевізійний Фестиваль-конкурс мистецтв «EURO MUSIC DANCE»

     З 27 по 28 вересня 2014 року за ініціативи спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 23 з поглибленим вивченням англійської мови Деснянського району м. Києва відбувся І  Міжнародний благодійний телевізійний Фестиваль-конкурс мистецтв «EURO MUSIC DANCE»(більше фото тут). Фестиваль проходив за підтримки Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Управління освіти Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації, Київського університету імені Бориса Грінченка, Міжнародного благодійного фонду «Гарні справи», творчого центру  «IMPRESA» (м. Рига, Латвія) та творчого об’єднання «PRODIS» (м. Київ, Україна). Події Фестивалю висвітлював Перший національний канал України.

   Головною метою Фестивалю є популяризація української дитячої творчості на Україні та за її межами, укріплення міжнародних культурних зв’язків шляхом виявлення та підтримки обдарованої молоді, а також залучення юних талантів до активної участі у творчому житті країни, формуванні майбутньої творчої еліти. У заході взяли участь близько 100 учасників: індивідуальні виконавці та колективи з різних куточків України, Республіки Білорусь та Вірменії.

    В перший день відбулося урочисте відкриття Фестивалю, після якого розпочаласяконкурсна програма. Головою журі хореографічно-оригінального жанру першого конкурсного дня була Марина Лапа – художник-дизайнер театральних масок, мистецтвознавець, а головою журі вокально-інструментального жанру стала Римма Шаповалова – заслужена артистка України, доцент кафедри естрадного та академічного вокалу інституту мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка. За результатами конкурсу всі учасники були нагороджені дипломами відповідно до набраних балів, а саме: «Лауреат І премії», «Лауреат ІІ премії», «Лауреат ІІІ премії», «Дипломант фестивалю». Переможці кожної категорії отримали путівку до «Гранд-Фіналу» та змагалися у другий день за отримання нагороди «Гран-Прі» у двох номінаціях: «Вокально-інструментальний жанр», його отримав Євгеній Онищенко, м. Київ, та «Хореографічно-оригінальний жанр», «Гран-Прі» у якому присудили Зразковому художньому колективу дитячій студії танцю «А6 EXELLANCE», м. Київ.

    Володар «Гран-Прі» вокально - інструментального жанру Євгеній Онищенко отримав два спеціальних призи, а саме: приз від Музи Фестивалю, Злати Огневич, та приз від Геннадія Пугачова - продюсера, музичного критика, саунд-продюсера «Фабрики зірок – 4», «Золотого грамофону Російського радіо», запис пісні на професійній студії звукозапису з подальшою ротацією на каналі. Другу можливість співпрацювати з професійною командою отримала Марія Житнікова (м. Київ).

    Також протягом двох днів фестивалю організаторами було проведено благодійну акцію «Допомагати так легко!» щодо збору благодійних внесків для поранених військових, які знаходяться на лікуванні у військовому шпиталі м. Києва. До проведення цієї акції долучилися лідери учнівського самоврядування навчальних закладів Деснянського району м. Києва. Усі учасники благодійної акції отримали символічний подарунок у вигляді невеличкого прапора України зі словами подяки за підтримку!

Дякуємо усім за підтримку!
Усі зібрані кошти представники учнівського самоврядування передадуть захисникам нашої Батьківщини.

Перейти до спискуВерсiя для друку