Головна  →  Новини  →  2 жовтня 2014

У столиці проведено тренінг для викладачів професійно-технічних навчальних закладів

1-2 жовтня 2014 року на базі Київського професійно-педагогічного коледжу ім. Антона Макаренка відбулася навчальна програма-тренінг для викладачів професійно-технічних навчальних закладів м. Києва. 

У програмі взяли участь міжнародні експерти з Данії – Герт Аллерманд, Ганс Кох (Університетський коледж Метрополітен) та п’ятнадцять викладачів навчальних закладів, серед яких - Київське вище професійне поліграфічне училище, Міжрегіональний центр ювелірного мистецтва, Міжрегіональне вище професійне училище зв’язку, Київське регіональне вище професійне училище будівництва, Вище професійне училище залізничного транспорту, Київське вище професійне училище технологій та дизайну одягу та ін..

Метою тренінгу стало ознайомлення викладачів загальних дисциплін та майстрів виробничого циклу з результато-орієнтованим підходом до навчання – ключовим принципом європейської політики у сфері професійної освіти та навчання. Окрім того, цілями семінару стали: ознайомлення учасників з європейськими інструментами для роботи з кваліфікаціями для професійної освіти; найкраща практика застосування вищезазначеного підходу як на системному, так і на педагогічному рівнях; обговорення актуальності підходу та потенційні наслідки у контексті української реформи системи ПТО.

Під час тренінгу його учасники обговорили ще низку таких додаткових питань, як визнання неформального навчання, впровадження Національної рамки кваліфікацій та Європейської рамки кваліфікацій. Крім того, експерти надали ряд практичних (індивідуальних та групових) завдань, тестів та вправ.  

Перейти до спискуВерсiя для друку