Головна  →  Новини  →  3 жовтня 2014

Відбувся XХI Міжнародний фестиваль дитячої демократії, телебачення, преси та творчості «Золота осінь Славутича-2014»

Відбувся XХI Міжнародний фестиваль дитячої демократії, телебачення, преси та творчості «Золота осінь Славутича-2014»

«МЕККА ЮНАЦЬКОЇ ЖУРНАЛІСТИКИ»: такої думки про Славутич дотримується керівник конкурсної програми фестивалю та інформаційно-творчого агентства «ЮН-ПРЕС» Надія Іллюк. З 1994 року щоосені до міста Білого ангела з'їжджаються молоді журналісти на фестиваль дитячої демократії, преси, творчості та телебачення «Золота осінь Славутича», щоб позмагатись між собою у різних номінаціях та перейняти досвід відомих колег.

          ХХІ ЗОСЯ (більше фото тут)  зустріла гостей сонячною погодою та цікавими конкурсними завданнями, об'єднаними темою «Бути патріотом – просте людське щастя». На фестивалі порушувались актуальні питання: «Чим сучасна молодь може зарадити ситуації в країні?», «Які перспективи розвитку постають перед ЧАЕС?», «Громадське телебачення: незалежний вид ЗМІ чи чергова пастка олігархів?». Допомагали знайти відповіді відомі журналісти: Костянтин Грубич, Юлія Пасак та Христина Брянцева, а також директор ЧАЕС Ігор Грамоткін, очільник Славутича Володимир Удовиченко та голова міської ТРК Олександр Демидов. Погоджуючись та сперечаючись, учасники брифінгів та конференцій зійшлись на тому, що задля суспільного блага необхідно, аби кожен чесно виконував свою маленьку справу: солдати віддано захищали Батьківщину, школярі старанно вчились, а журналісти подавали об'єктивну та неупереджену інформацію.

          Також у рамках фестивалю відбулась зустріч з бійцями, що повернулись із зони АТО. Хлопці розповіли, що ризикували життям заради майбутнього своїх дітей та родин. Пройшовши крізь пекло війни, вони точно знають, що найціннішою річчю на землі є життя.

          Три дні наполегливого пошуку інформації, творчих експериментів, майстер-класів та зустрічей з професіоналами у своїй справі знайшли відображення в роботах учасників. Переможців відділяли десяті балів, що свідчить про високий рівень майстерності багатьох команд. Вихованці «ЮН-ПРЕСУ» теж відзначились у загальному заліку. Газета Міст-М виборола ІІІ місце у номінації «ПРЕСА», а телестудія «Юнь» була нагороджена спецпремією «За творчий пошук та нестандартну подачу матеріалу». Команди ФОТО та ІТ відзначені у номінації «Професійна подача матеріалу».

          Фестиваль Золота осінь Славутича – це вдалий старт для журналістів-початківців. Це досвід роботи в колективі у режимі нон-стоп. Попри відсутність вільного часу тут не забувають й про відпочинок. Розважальні заходи, вечірки та конкурси збирають «зосівців» у дружньому колі.

Радість зустрічей та смак перемоги роблять цей фестиваль неповторним й спонукають їхати на «ЗОСю» знову і знову.

 

Анастасія Карпенко, гурток «Радіожурналіст»,
агентство «ЮН-ПРЕС»

Перейти до спискуВерсiя для друку