Головна  →  Новини  →  7 жовтня 2014

"Партнерство має стати ключовим гаслом для усіх в справі реформування освіти" - Лілія Гриневич

"Партнерство має стати ключовим гаслом для усіх в справі реформування освіти" - Лілія Гриневич

Голова Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич взяла участь в дискусійній платформи: «Освітня революція для країни та бізнесу», в рамках Київського міжнародного економічного форуму «Україна: з третього світу в перший», який відбувся 2 жовтня 2014 року у готелі Hilton Kyiv.
У своєму виступі під час дискусії Голова Комітету наголосила: «Реформування освіти має стати одним з пріоритетних, стратегічних завдань України. Події, які ми пережили, показали, що країні потрібен відповідальний патріотичний, кваліфікований і конкурентоздатний на ринку праці громадянин».
«Коли в країні йде війна, зрозуміло, що першим пріоритетом стає обороноздатність. Але так само зрозуміло, що цей критичний час необхідно використати для переосмислення нашого майбутнього, наших цінностей, визначення пріоритетів. У кожній країні, яка дбає про своє майбутнє, освіта мусить бути одним з провідних пріоритетів» - зауважила Лілія Гриневич.
«Сфера освіти дуже консервативна, а результати освітніх змін стають очевидними у відтермінованій перспективі, щонайменше за років 5-10. У зв’язку з цим, для нас дуже пріоритетним є законодавчі зміни. Закон створює рамку і закріплює основні ідеї, які не так легко змінити навіть тоді, коли міняється уряд, або відбуваються вибори» - підкреслила Голова Комітету.
«Будь-яку реформу, а тим більше, реформу освіти можливо реалізувати лише у партнерстві з усіма зацікавленими суспільним групами. Партнерство має стати ключовим гаслом для усіх в справі реформування освіти» - зазначила Лілія Гриневич.
В дискусійній платформи: «Освітня революція для країни та бізнесу» також брали участь: міністр освіти і науки України Сергій Квіт; директор департаменту освіти штаб квартири Microsoft в Центральній та Східній Європі Крістодолос Папафотіс; директор Intel з корпоративних справ та зв’язків з урядовими установами в Україні та СНД Тетяна Нанаєва; директор Новопечерської школи, канадійка українського походження, Ірена Корбабіч-Путко; декан Києво-Могилянської Бізнес Школи (KMBS) Олександр Саврук. Модератором дискусії виступав Сігх Манміт венчурний партнер на New Access Capital, викладач EM Lyon (Шанхай).

За інформацією комітету з питань науки та освіти.

Перейти до спискуВерсiя для друку