Головна  →  Новини  →  23 травня 2019

Двоє школярів пройшли національний відбір Міжнародних молодіжних дебатів

Двоє школярів пройшли національний відбір Міжнародних молодіжних дебатів

Киянка Марина Дмитрик та львів'янин Андріан Стогній представлятимуть Україну у фіналі молодіжних дебатів, який відбудеться 10 жовтня 2019 року в Будапешті (Угорщина). Планується, що у конкурсі братимуть участь майже 3 тис школярів із 12 країн світу.

За результатами дебатів перше місце посіла учениця київської школи №239 Марина Дмитрик, друге місце - учень львівської школи №28 Андріан Стогній.

Загалом у фіналі Національного відбору брали участь 4 школярів. Усі вони мали виступити на дебатах, які проходили німецькою мовою на тему: “Чи потрібно призовну армію в Україні замінити на професійну?”. Під час оцінки виступів журі брало до уваги уміння доповнювати думки інших учасників, розуміти та аналізувати їх позицію тощо.

Торік темою дебатів було: “Чи повинна зовнішня незалежна організація бути відповідальною за боротьбу з корупцією в Україні?”  

Довідково: Проект Міжнародні молодіжні дебати підтримує дебати як засіб демократичного вирішення суперечностей, а також сприяє розвитку багатомовності в Європі. В Україні конкурс проводять з 2006 року.

Ініціаторами проекту є Goethe-Institut, фонд “Пам'ять, відповідальність та майбутнє”, Благодійний фонд Герті та Центральне відомство з питань середньої освіти за кордоном.

Автор фото та тексту - Міністерство освіти і науки України

Перейти до спискуВерсiя для друку