КМДА Київська міська державна адміністрація


23 травня 2019

Двоє школярів пройшли національний відбір Міжнародних молодіжних дебатів

Двоє школярів пройшли національний відбір Міжнародних молодіжних дебатів

Киянка Марина Дмитрик та львів'янин Андріан Стогній представлятимуть Україну у фіналі молодіжних дебатів, який відбудеться 10 жовтня 2019 року в Будапешті (Угорщина). Планується, що у конкурсі братимуть участь майже 3 тис школярів із 12 країн світу.

За результатами дебатів перше місце посіла учениця київської школи №239 Марина Дмитрик, друге місце - учень львівської школи №28 Андріан Стогній.

Загалом у фіналі Національного відбору брали участь 4 школярів. Усі вони мали виступити на дебатах, які проходили німецькою мовою на тему: “Чи потрібно призовну армію в Україні замінити на професійну?”. Під час оцінки виступів журі брало до уваги уміння доповнювати думки інших учасників, розуміти та аналізувати їх позицію тощо.

Торік темою дебатів було: “Чи повинна зовнішня незалежна організація бути відповідальною за боротьбу з корупцією в Україні?”  

Довідково: Проект Міжнародні молодіжні дебати підтримує дебати як засіб демократичного вирішення суперечностей, а також сприяє розвитку багатомовності в Європі. В Україні конкурс проводять з 2006 року.

Ініціаторами проекту є Goethe-Institut, фонд “Пам'ять, відповідальність та майбутнє”, Благодійний фонд Герті та Центральне відомство з питань середньої освіти за кордоном.

Автор фото та тексту - Міністерство освіти і науки України



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.