Головна  →  Новини районів  →  18 жовтня 2019

Учні школи №212 відвідали Національний музей історії України

17 жовтня 2019 року учні 5-Б (кл. керівник Гетьманенко І.В.) та 6-А (кл. керівник Яковенко Т.С.) класів школи І-ІІІ ступенів № 212 у рамках  національно-патріотичної Декади «Шляхами Патріотів» відвідали Національний музей історії України, що розташований в історичному центрі Києва, на тому місці, де за часів Київської Русі стояли хороми київських князів. У музеї учні ознайомилися з процесом розвитку суспільства на території України від глибокої давнини до сьогодення. На початку екскурсії учням було поставленно завдання, слухаючи уважно екскурсовода, на контурній карті України позначити найбільші  поселення території України, найважливіші події та унікальні пам'ятки історії та культури, про які ведеться розповідь.

Проходячи серед експонатів, учні занурилися в  давні часи, уявляли, як жили і чим користувалися наші нащадки, якою зброєю  відвойовували нашу територію періоду Київської Русі, епохи радянської влади та періоду Незалежності.

Учнів зацікавила настільна аристократична гра ІХ-ХІ ст. «Хнефатафл» (подібна сучасним шахам), яка була завезена на Русь вікінгами. Велике враження учні отримали від нумізматичної колекції (колекція золотих та срібних монет - понад 120 тис. одиниць), що збиралися понад 200 років. Учні побачили знамениту на весь світ  пектораль (нагрудна прикраса скіфського царя).

Також велике враження на дітей справила парадна виїзна карета імператриці Єлизавети Петрівни, унікальні видання книг та телеграфний апарат системи Юза, унікальні меблі, виконані у стилі вікторіанської епохи та багато іншого. 

Перейти до спискуВерсiя для друку