Головна  →  Новини районів  →  28 жовтня 2019

"Прадавній тур" учнів школи №212

Учні 9-10 класів школи І-ІІІ ступенів № 212 відвідали виставку «Прадавній тур: минуле та сучасне» у Київському палаці дітей та юнацтва. Саме тут відвідувачі віч-на-віч можуть зустрітися з археологічними експонатами тварин, які відрізняються за розмірами та походженням. На виставці представлені справжні кістки, знайдені на їхніх територіях проживання.

Діти вже вивчили програмовий твір давньої літератури «Слово о полку Ігоревім». Разом з вчителем української мови та літератури Комарницькою Н. Г., вони  побачили тварину, з якою порівнювали одного з героїв повісті – князя Всеволода. Він є хоробрим, відважним воїном. У битві з половцями зображений як билинний богатир — «буй - тур». У вирі  бою князь забуває про почесті, багатство, золотий батьківський престол у Чернігові, про ласку  своєї дружини – прекрасної красуні Глібівни.

Всеволод є уособленням бойової відваги й сили. Розміри тварини, з якою порівнюють князя, не залишають сумніву щодо його  військових почестей: як буйний тур, б'ється він у передовому загоні, «прискає» на ворогів стрілами, гримить мечем об ворожі шоломи і, куди не повернеться він у січі, там лежать голови половецькі.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку