Головна  →  Новини районів  →  3 лютого 2020

Місячник милосердя у школі №40

Напередодні Всесвітнього дня боротьби з раковими захворюваннями (Всесвітній день боротьби з раком), що відзначається 4 лютого, у школі №40 відбувся Місячник милосердя - щорічний захід, який організовується шкільним самоврядуванням ШАНС в рамках проекту "Милосердя" з 2009 року.

Головною метою заходів Місячника є залучення дітей до благодійної діяльності, виховання у них доброзичливості, милосердя, співчуття, взаємодопомоги. Ми повертаємо школярів до традицій добра і милосердя шляхом допомоги у лікуванні онкохворих дітей - маленьких пацієнтів дитячого відділення Київського міського клінічного онкологічного центру.

Щоб повірити в добро, треба почати робити його, щоб стати милосердним, треба серцем відчувати біль іншої людини. Ці непрості істини давно стали зрозумілими учням школи №40, у якій вісім років тому зародилась чудова традиція влаштовувати Благодійні ярмарки та концерти з метою збору коштів для допомоги онкохворим дітям.

Благодійний ярмарок проходив 28 та 29 січня. Школярі, вчителя, батькі - уся шкільна родина радо долучилась до виготовлення солодощів та смаколиків, поробок та іграшок, які з азартом та завзяттям продавали учні.


31 січня відбувся Благодійний концерт "Людина починається з Добра". Захід відбувся за сприяння Департаменту освіти і науки КМДА, Управління освіти і науки, молоді та спорту Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації та приватного підприємства "Інвест Хаус". 

Також на концерті була присутня завідуюча дитячого відділення Київського міського клінічного онкологічного центру Ольга Федорівна Матюшок, яка щиро подякувала директору спеціалізованої школи №40 Олександру Полторацькому, за ініціативи якого вже восьмий рік поспіль шкільна родина разом зі своїми талановитими друзями-музикантами, співаками та артистами допомагають рятувати життя онкохворим дітям. 

Свою щирість та добро на концерті дарували талановиті артисти: 

  • ведуча телеканалу 112 Україна - Олена Мороз,

  • народна артистка України - Оксана Пекун, 

  • Кавер-група "Limon",

  • Назар Левченко ,

  • фольклорний ансамбль"Дівич-вечір",

  • акробатичний дует"Зоресвіт",

  • Dance Studio Luna, 

  • ART MUSIC SCHOOL ZABAVA, 

  • шоу -балет "Ля Руж",

  • юні таланти школи мистецтв №99 Шевченківського району м.Києва .

Частинку своїх добрих маленьких сердець подарували і діти школи №40, які добре розуміють, що Добро множить Добро ,а воно починається з кожного з нас!

Панує в школі істина проста:

Людина починається з Добра!

 

Перейти до спискуВерсiя для друку