Головна  →  Новини районів  →  27 лютого 2020

Урок самооборони у школі №212

25 лютого в школі І-ІІІ  ступенів  № 212  Деснянського району міста Києва в рамках Декади партнерства та комунікацій «Творимо майбутнє разом» класний керівник 11-а класу Кравчук А.М. організувала цікаву зустріч для своїх учнів -  урок-практикум «Самооборона та її межі. Як захистити своє життя правильно?»

Урок провів офіцер безпеки, інструктор-водолаз Володимир Циганенко, людина, яка багаторазово перебувала в небезпеці, рятувала інших, а тепер може поділитися своїм досвідом, адже всі ми потребуємо захисту і допомоги. Насамперед він розповів учням, що метою людини, яка захищається, є не провчити чи покарати порушника, а тільки зупинити його неправомірні дії. Кожна людина має право на життя - це непорушна істина. Люди повинні не тільки вміти захистити себе, але й зробити це в рамках самозахисту, правомірно, не виходячи за межі самооборони, які встановлені законом.

Володимир змоделював ситуації, у які може потрапити кожен, і показав варіанти самозахисту. Крім методів самооборони, учні ознайомилися з дихальними вправами, які допомагають зняти стрес і втому, м'язові затиски із шиї, плечей і спини. Інструктор поділився з дітьми секретами свого здорового способу життя і сказав, що важливо пам’ятати - знання прийомів самооборони повинні допомогати людині захистити своє життя, життя іншої людини, а отримані навики будуть слугувати ефективною зброєю самозахисту впродовж усього життя.

Перейти до спискуВерсiя для друку