Головна  →  Новини  →  28 жовтня 2014

28 жовтня - 70-а річниця звільнення України від фашистських загарбників

 Пам’ять є гарантією вічності! Це місток, що сполучає минуле із сьогоденням, даруючи путівку в майбутнє. Допоки ми відчуваємо радість перемог і біль втрат, поки з великою гордістю ставимося до подвигів наших співвітчизників і з глибоким жалем співчуваємо тим, хто загинув у боротьбі за свободу рідної землі, доти ми маємо право називатися людьми.

          Відзначаючи 70 річницю визволення України від нацистських загарбників, освітянська громадськість столиці з винятковою відповідальністю підходить до вшанування історичного подвигу українського народу у Другій світовій війні, розуміючи, що від цього залежить успіх національно-патріотичного виховання молоді. Крок за кроком, реалізуючи заплановані заходи з нагоди великої події, Департамент освіти і науки, молоді та спорту міста Києва сприяє увіковіченню пам’яті про звитяжну сторінку історії, бійців, що ціною власного життя відстояли Батьківщину, та, щонайголовніше, висловлює безмежну вдячність ветеранам Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 років.

          70-річчя звільнення України – це слушний привід ушанувати подвиг визволителів, засвоїти урок гідності і зміцнити духовний зв’язок поколінь!

Пам’ятаючи про криваву сторінку історії, неймовірно страшну ціну, яку заплачено за дане право бути вільним, удячні нащадки завжди будуть пишатися подвигом борців за свободу України!

З метою належної підготовки та відзначення 70-ї річниці звільнення України від фашистських загарбників у загальноосвітніх навчальних закладах :

Організовано:

  • уроки мужності, виховні години, тематичні уроки, лекції, години спілкування, конференції, круглі столи з історії Другої світової та Великої Вітчизняної воєн;
  • походи по місцях бойової слави, лінії оборони міста-героя Києва;
  • святкові концерти для ветеранів війни за участю дитячих та юнацьких художніх колективів навчальних закладів;
  • участь у районних та міських урочистих заходах з покладанням квітів біля меморіалів, пам’ятників, братських могил загиблих .

Налагоджено співпрацю з ветеранськими організаціями, організовано вітання, відвідування ветеранів війни вдома, лікарнях, санаторіях, будинках для людей похилого віку.

 Забезпечено участь учнівської та студентської молоді в заходах з облаштування монументів, пам’ятників, пам’ятних знаків, меморіальних споруд і об’єктів, що встановлені на вшанування подвигу у роки Великої Вітчизняної війни.

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку