Головна  →  Новини  →  19 березня 2020

У Київському фаховому коледжі прикладних наук активно використовується дистанційна форма навчання

У Київському фаховому коледжі прикладних наук активно використовується дистанційна форма навчання

З 12 березня заклади освіти Києва перейшли на дистанційну форму навчання через ускладнення епідемічної ситуації. Тож перед студентами, батьками та викладачами постало питання у забезпеченні якісного освітнього супроводу, шляхом активного використання сучасних інтернет-технологій.

На сайті Коледжу прикладних наук створено відповідний розділ із методичним забезпеченням самостійно-дистанційної форми навчання, де кожен студент у доступний спосіб, використовуючи власний гаджет, має можливість скористатися інструктивними вказівками, переглянути поточні завдання, завантажити навчально-методичні матеріали та зв’язатися із викладачем через e-mail листування, соціальні мережі та опанувати навчальний контент через запропоновані освітні платформи.

Таким чином, аби забезпечити студентам належний рівень дистанційного освітнього процесу, у Коледжі використовуються масові освітні платформи з інтерактивним підходом. Це не тільки відео лекції, а й завдання, поточний контроль, веб-чати з викладачами,  форуми, онлайн проєкти тощо.

Поряд з вітчизняними інтернет-ресурсами EdEra, iLearn, Prometheus, Всеосвіта, Телеканал Київ#Відкритийурок2020, «Тренажер з правопису української мови», Seterra (освітня географічна гра),  що використовуються для вивчення загальноосвітніх дисциплін, студенти мають змогу користуватися іноземними платформами, такими як: UE UsingEnglish.com., (BEP) Business English Pod, Learn English British Council під час вивчення англійської мови та Buduysvoe.com – для опанування навичок і знань з фінансових та підприємницьких дисциплін.

Також для зручності здобувачів на офіційному сайті Київського фахового коледжу прикладних наук активно функціонує електронна бібліотека з відкритими освітніми ресурсами з усього світу. А величезна жага до знань та бажання бути у вирі освітніх подій є рушійною силою для участі студентів відділення бізнесу у фінальному онлайн турі Всеукраїнської Олімпіади з бухгалтерського обліку для студентів коледжів і технікумів від Національного університету «Львівська політехніка».

Отже, перехід на дистанційні форми комунікацій у навчанні та діджиталізація освітнього контенту розширює можливості для опанування  навчального матеріалу у доступний спосіб та зручний час для всіх учасників освітнього процесу.

 

 

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку