Головна  →  Новини  →  5 червня 2020

Валентин Мондриївський: «Ми маємо право ухвалювати рішення про ДПА/ЗНО для 11 класів у Києві»

Валентин Мондриївський: «Ми маємо право ухвалювати рішення про ДПА/ЗНО для 11 класів у Києві»

У столиці є новий ризик спалаху захворюваності на коронавірус. Захворіла директорка школи № 197, яка разом зі співробітниками готувала школу до ЗНО. Разом із нею у контакті були всі працівники школи, представники районного управління освіти та три керівники навчальних закладів, які також готуються до ЗНО. У КМДА вважають, що в цій ситуації необхідно прийняти додаткові заходи безпеки. Про це заявив в.о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Ми впевнені, що надання можливості вибору – складати чи не складати ЗНО в цьому році учням 11 класів – це додатковий захід безпеки, який дозволить обмежити контакти з потенційними носіями хвороби. Саме тому столичний Департамент освіти все робить правильно – ми піклуємося про здоров’я наших юних киян та їхніх рідних. У даній ситуації треба спиратись на здоровий глузд, а не амбіції. Ми маємо право ухвалювати таке рішення як місто, в якому діє надзвичайна ситуація. Тому закиди МОН про нібито незаконність не мають підґрунтя», – повідомив Валентин Мондриївський.

Нагадаємо, що Департамент освіти та науки видав наказ, яким дозволяє випускникам 11 класів у столиці не складати підсумкове ДПА/ЗНО в цьому році. Результати цього оцінювання важливі лише тим, хто цьогоріч буде вступати до українських вишів, решта випускників зможе пройти ЗНО в будь-який наступний рік за потреби. Крім того, у КМДА в жодному разі НЕ ЗАБОРОНЯЮТЬ здавати ЗНО і в цьому році на оцінювання прийде майже 31 тисяча киян, із яких лише 17 тисяч – це цьогорічні випускники.

 

 
Перейти до спискуВерсiя для друку