Головна  →  Новини  →  12 жовтня 2020

Віталій Кличко: Місто рекомендує керівникам навчальних закладів розпочати осінні канікули у школах раніше – з 21 жовтня

Віталій Кличко: Місто рекомендує керівникам навчальних закладів розпочати осінні канікули у школах раніше – з 21 жовтня

Столична влада надіслала рекомендації керівникам навчальних закладів про те, щоб розпочати осінні канікули у школах раніше – з 21 жовтня. Втім, усе залежатиме від епідеміологічної ситуації у місті. За умов її погіршення, на дистанційне навчання школярів, можливо, доведеться відправити раніше. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання користувачів соцмереж.

«Школи сьогодні можуть розробляти окремі плани навчання. І заздалегідь планувати розклад канікул. Але. Місто вже надіслало рекомендації керівникам навчальних закладів про те, щоб розпочати осінні канікули раніше – з 21 жовтня. Запропонував таке рішення Департамент освіти і науки з урахуванням рекомендацій Міністерства освіти для запобігання поширенню вірусу. А також – для створення безпечних умов проведення місцевих виборів. Адже більшість виборчих дільниць знаходяться саме в навчальних закладах. За парти після канікул школярі мають повернутись 29 жовтня», – повідомив Віталій Кличко.

Втім, він підкреслив, що все залежатиме від епідеміологічної ситуації у місті. Мер не виключив, що, за умов її погіршення, на дистанційне навчання школярів, можливо, доведеться відправити раніше.

Наразі школи та садочки працюють за визначеним регламентом. І ситуація із захворюваністю на коронавірус в освітніх закладах поки контрольована, але динаміка – негативна.

«На сьогодні в місті закриті на карантин 4 школи – через випадки захворювання серед вчителів. Дві школи у Печерському районі, одна в Оболонському і одна у Подільському. На жаль, зростає кількість класів, що відправили на самоізоляцію через хворобу учнів. Сьогодні на дистанційному навчанні загалом 502 класи у 188-ми школах», – наголосив Віталій Кличко. 

Усього хворих на коронавірус школярів у Києві – 480. Хворіють і 359 педагогів.

У дитячих садочках теж спостерігається зростання захворюваності. Через виявлені випадки вірусу тимчасово закрили 67 груп у 58-ми садках.

Два садочки зачинені на карантин. Наповненість дітей у дитсадках столиці – понад 54 відсотки.

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку