Головна  →  Новини  →  4 січня 2021

У Київському професійному коледжі відкрили центр відновлювальної енергетики

У Київському професійному коледжі відкрили центр відновлювальної енергетики

Наприкінці грудня на базі Київського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою відкрили навчально-практичний центр відновлювальної енергетики. Там учнів вчитимуть ремонтувати сонячні батареї, встановлювати та обслуговувати обладнання сонячних електростанцій.

Новостворений центр наповнили сучасним обладнанням: комп'ютерами, тепловими насосами, фотопанелями. Також там є програмне забезпечення для проєктування та розрахунку параметрів систем відновлювальної енергетики. Для того, щоб учні могли контролювати роботу обладнання та розуміти, як працюють системи, в центрі облаштували кілька інсталяцій. Серед них – макети з елементами з'єднання мідних труб, різні види покрівель будинків, системи теплових насосів тощо.

Наразі коледж готує учнів за такими напрямами: енергозбережувальні технології, телекомунікації, інформаційні технології, автосервіс, військово-професійна підготовка, готельно-туристичний сервіс, діловодство та машинобудування. Крім того, викладачі закладу створили освітні професійні програми для підготовки дорослих, зокрема «Фотоелектричні установки»,«Геліо-колектори», «Помпи тепла (PCC, PCV, PCU)».

Відкриття центру відбулося завдяки співпраці коледжу, управлінців Києва, Міністерства освіти і науки, Міністерства закордонних справ Польщі та міжнародних партнерів.

Автор тексту та фото - Міністерство освіти і науки України

Перейти до спискуВерсiя для друку