Головна  →  Новини  →  19 травня 2021

У 2021 році за кошти міського бюджету оздоровлять понад 12 тисяч дітей пільгових категорій

За кошти бюджету міста Києва у 2021 році планується охопити оздоровленням та відпочинком 12 100 дітей пільгових категорій. Про це під час засідання Колегії КМДА повідомила директорка Департаменту молоді та спорту Юлія Хан.

За її словами, у бюджеті міста Києва на 2021 рік на оздоровлення та відпочинок дітей пільгових категорій передбачено 142,86 млн грн.

«Координацію роботи структурних підрозділів КМДА щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей здійснює Департамент молоді та спорту. Наразі вже завершується проведення процедур закупівель послуг дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, здійснюються перевірки фактичної відповідності наданих тендерних пропозицій та визначаються переможці закупівель, з якими будуть укладені договори. Що стосується дитячих закладів Києва, то станом на 15 травня, усі вони пройшли державну атестацію та готуються до початку літньої оздоровчої кампанії», – зазначила Юлія Хан.

Вона додала, що у 2021 році у мережі міста Києва налічується 10 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку: 8 із них розташовані у позаміській зоні Києва («МДЦ «Артек» (працює цілорічно), ДОЗ «Хвиля», ДОТ «Сокіл», ДОК «Антей», ОТ «Лідер», ДОТ «Лісовий»,  ДПЗОВ «Пуща-Водиця», ДЗСТ «Жовтень»); 2 – заклади комунальної власності міста Києва (ПДЗОВ «Зміна» у Київській області, КП «ДОТ «Зачарована долина» у Закарпатській області).

Серед дітей, які будуть оздоровлені цьогоріч, зокрема, понад 200 – перебувають на обліку в районних службах у справах дітей та сім’ї. Ще більше 460 – клієнти мережі центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Окрім того, планується направити на оздоровлення та відпочинок 80 дітей з інвалідністю, які є спортсменами та членами збірних команд міста.

«Оздоровлення та відпочинок дітей планується в дитячих закладах мережі міста Києва і регіонів України. Зокрема, Київської, Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської областей та на узбережжі Чорного моря. Дитячі заклади оздоровлення та відпочинку ведуть підготовку до початку літньої оздоровчої кампанії та чекають на рішення органів державної влади щодо відкриття дитячих таборів в умовах карантину», – повідомила заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олена Говорова.

У Департаменті освіти і науки додали, що, з огляду на запроваджені обмеження та з урахуванням продовження терміну дії карантину до 30 червня,  другий рік поспіль табори відпочинку з денним перебуванням дітей на базі закладів загальної середньої освіти міста Києва не відкриваються.

Перейти до спискуВерсiя для друку