Головна  →  Новини  →  15 червня 2021

МАНівській рік «Освітньої дипломатії»

Рік навчання на ексклюзивному курсі проєкту «Освітня дипломатія» в рамках міжнародного проєкту «Родзинки дипломатії» урочисто завершився. Про це на початку останнього заняття проєкту «Освітня дипломатія» повідомила завідувачка відділення Тетяна КОТ.

Це було справжнє родинне свято. Безумовно, кожна родина пишається своїми успіхами, перемогами, підтримує та шанує один одного. Велика приємність для майбутніх дипломатів, консулів та аташе відчувати підтримку від директорки Київської МАН Ірини ПОЛІЩУК, Надзвичайного і Повноважного Посла України в Державі Кувейт пана Олександра БАЛАНУЦИ, співзасновниці Української школи «Софія» в ОАЕ, кандидатки економічних наук, доцентки Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Тетяни СПІВАКОВСЬКОЇ, дипломатки, перекладачки, здобувачки ступеня доктора філософії Ольги СЕГЕДИ та багаторічних партнерів відділення – вчительок  Вікторії ПІНЧУК (школа І-ІІІ ступенів № 218) та Ольги ОЛЬШАНЕЦЬКОЇ (гімназія № 257 «Синьоозерна»).

Три години спілкування, щирих емоцій, святкового настрою –  все це у віконечках ZOOM, що став таким звичним для нас усіх.

«Мені, як і кожному з нас, є чому вчитися у пана Посла: він обожнює те, що робить. І робить з неймовірним запалом, виваженістю та впевненістю. Я теж хочу мати таку енергетику, від котрої люди будуть сидіти перед екранами й насолоджуватись тим, що я презентую!» - Анна Лисюченко, 11 клас, гімназія № 257 «Синьоозерна».

«Родзинки дипломатії» – надзвичайний курс, де я мала змогу спілкуватися з Паном Олександром Олександровичем – послом України в Державі Кувейт. Кожна лекція була особливою, але всі були надзвичайно цікавими та пізнавальними. На них ми грали в інтерактивні ігри, вікторини, вчились комунікувати один із одним та дізнались багато нового!», - Аліна Пєшкова, 9 клас, гімназія № 257 «Синьоозерна».

«Відчуваю себе дипломатом до певної міри тому, що познайомилася зі справжнім Послом України в Кувейті, мала можливість спілкуватися з паном Олександром та з іншого боку поглянути на роботу дипломата. Я розширила свій світогляд, познайомилася з дипломатією ближче, зрозуміла важливість знання іноземних мов, дипломатичних навичок та вмінь», - Дар’я Ждан, 6 клас, школа І-ІІІ ступенів № 218.

«Бути дипломатом - це поважати свою країну, допомагати людям. Якби я став Міністром закордонних справ України, я б ввів закон про щорічне висаджування дерев, а забруднення повітря або викинуте сміття не у смітник каралося б штрафом», - Олександр Балануца, 6 клас, НВК «Спеціалізована школа І ступеня-гімназія» № 143».

Вірш «Родзинка» від вихованки відділення, учениці гімназії № 257 «Синьоозерна» Аліни ПЄШКОВОЇ

Якщо мрієш стати дипломатом,
раджу до «Родзинок» завітати.
В нас тут весело, цікаво,
пізнавально і про право.
Дізнаємося багато ми нового,
Не пропустимо ніколи і нічого,
знаємо тепер наших героїв,
кожен з нас чудово все засвоїв.
Дужа рада, що можливість таку маю,
обов’язково ще раз завітаю,
тепер знаю дуже я багато
Знаю точно – буду дипломатом!

Перейти до спискуВерсiя для друку