Головна  →  Новини  →  3 вересня 2021

Перемога КМАНівців на Міжнародному конкурсі інноваційних винаходів у Канаді Іcan 2021

Перемога КМАНівців на Міжнародному конкурсі інноваційних винаходів у Канаді  Іcan 2021

Вихованці Київської МАН почали новий начальний рік з перемог у Міжнародному змаганні науково-технічної творчості молоді - конкурсі інноваційних винаходів іCAN 2021! Вітаємо КМАНівців Олену Коваленко, Станіслава Скоробогатова, Єлизавету Столярчук та Гліба Нікішина, які отримали золоті медалі, а Володимира Павленка зі срібною нагородою!

Проєкти Олени Коваленко «Дерево-генератор» та Станіслава Скоробогатова «Механізм використання альтернативних джерел енергії на основі елемента Пельтьє» отримали спеціальні міжнародні відзнаки INTERNATIONAL SPECIAL AWARDS - Special Awards by Macao Innovation and Invention Association (MIIA), а роботи  Єлизавети Столярчук «Вітряний генератор на основі сегнерового колеса» та Гліба Нікішина «Мобільний додаток для вивчення слів «LEARN WORDS EASILY (LWE)» відзначені CANADIAN SPECIAL AWARDS  - Special Awards by Toronto International Society of Innovation & Advanced Skills (TISIAS). Володимир Павленко отримав  спеціальну нагороду від Turkish Inventors Association (TÜMMIAD) за роботу «Розвиток та порятунок колонії мурах виду Formica rufibarbis».

Конкурс надає винахідникам з усього світу можливість продемонструвати свої найкращі ідеї на міжнародному рівні. Мета конкурсу iCAN – створення в Торонто спеціальної платформи для розвитку креативності у світі й втілення в життя культури наукових виставок та інновацій. Його організатором виступає Міжнародне товариство інновацій та підвищення кваліфікації Торонто (TISIAS). На місцевому рівні подію підтримує компанія Innovation Initiative Cooperative Inc., на глобальному – Міжнародна федерація асоціацій винахідників (IFIA) та Всесвітня асоціація винахідницької інтелектуальної власності (WIIPA). Завдяки iCAN молоді науковці й студенти з усього світу можуть розширити свою міжнародну діяльність.

Цього року у 6-му Міжнародному конкурсі інноваційних винаходів в Канаді, iCAN 2021 взяли участь 608 учасників з 61 країни.

Вітаємо наукових керівникаів винахідників та педагогів спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглиблення вивчення іноземних мов 112 ім. Т. Шевченка, Ліцею «Наукова зміна» та Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ»!Подяка батькам і всім, хто допомагав, підтримував, хвилювався! Бажаємо всім успіхів!

Перейти до спискуВерсiя для друку