Головна  →  Новини  →  25 жовтня 2021

«Відверто про професії»: новий профорієнтаційний проєкт від Київської МАН

Київська Мала академія наук започатковує новий профорієнтаційний проєкт «Відверто про професії», автором якого є психолог, керівниця Школи лідерства та фасилітаційних практик Інеса Пустовалова.

Як часто дорослі запитують малечу: «Ким ти хочеш стати?» А потім радіють відповідям: «Космонавтом», «Айтішником» чи «Блогером». Це гра, до якої ніхто не ставиться серйозно. Але ж насправді це найважливіше питання, відповідь на яке обов’язково вплине на подальше життя. Молодь обирає професію, спираючись на рекомендації батьків, розповіді однолітків, захоплюючись рекламою, популярністю, впевненістю, що обрана діяльність буде успішною та перспективною.  Мало хто в 16-17 років уявляє собі, чим насправді вони будуть займатись, обравши ту чи іншу професію.

Проєкт допоможе молоді зробити свідомий вибір майбутнього. У рамках проєкту проходитиме знайомство із  різними професіями не теоретично, а на практиці. Тут розкриють специфіку та особливості різних видів діяльності. Ви зможете спробувати свої сили або знайти для себе нові можливості.

На старшокласників учасників проєкту чекають:

  • семінари від психологів, профорієнтологів та кар’єрних консультантів;
  • практикуми від бізнес тренерів, HR, фахівців із управління персоналом, професіоналів та спеціалістів із різних професій;
  • екскурсії до компаній – де на власні очі можна познайомитися з робочими процесами та отримати перший практичний досвід у побудові своєї кар’єри.

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку