Головна  →  Новини  →  12 серпня 2022

Андрій Вітренко оглянув стан захисних споруд у закладах освіти Києва

10 серпня 2022 року Перший заступник Міністра освіти і науки Андрій Вітренко разом із керівниками департаменту освіти і науки КМДА, районних державних в місті Києві адміністрацій ознайомився зі станом організації безпечного освітнього середовища у закладах позашкільної, дошкільної, загальної середньої, фахової передвищої та вищої освіти міста Києва, а також ІРЦ одного із районів столиці.

Також за результатами здійсненого огляду під головуванням Першого заступника Міністра у Київській міській військовій адміністрації була проведена нарада щодо поточного стану готовності закладів освіти міста Києва до 2022/23 навчального року в умовах воєнного стану.

Як повідомила директорка департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян, цьогоріч 1252 заклади освіти готуються до нового навчального року в умовах воєнного стану.

«Загальна кількість міських програм, які планувалось фінансувати, було скорочено вдвічі. У той же час збережено в повному обсязі всі програми, які спрямовані на безпеку дітей та викладачів, зокрема облаштування укриттів та гарантування пожежної безпеки. На сьогодні роботи за цими програмами тривають і будуть завершені вчасно. До початку навчального року мають бути підготовлені абсолютно всі освітні установи», – зазначила Олена Фіданян.

Андрій Вітренко наголосив, що кожен заклад освіти повинен бути територією безпеки для усіх учасників освітнього процесу.

«Новий навчальний рік у традиційному форматі буде впроваджено у тих школах, садочках, профтехах і університетах, у яких є захисні споруди або такі укриття розташовані поруч із закладами. Підкреслюю, що безпека усіх учасників освітнього процесу на першому місці», – зазначив Перший заступник Міністра.

Поряд із цим він додав, що здобувачі освіти – учні, студенти, діти дошкільного віку – повинні отримувати якісні знання, тому робота із облаштування сховищ, аби максимальна кількість дітей і молоді мала можливість навчатися очно, повинна бути відповідальна.

Також Андрій Вітренко нагадав, що батьки мають право обрати форму навчання своїх дітей і змінити її протягом навчального року.

«Жодна дитина не буде відрахована із закладу освіти через обрану батьками форму здобуття освіти. Міністерство на постійній основі комунікує з батьками і подекуди ми отримуємо «дзвіночки» про залякування батьків щодо відрахування дітей зі шкіл. Прошу донести до керівників закладів освіти діяти відповідно до законодавства і в межах своїх повноважень», – зауважив Андрій Вітренко.


Автор тексту - Міністерство освіти і науки України

 

Перейти до спискуВерсiя для друку