Головна  →  Новини  →  22 серпня 2022

Сучасний освітній простір = безбар'єрне середовище у закладах професійної (професійно-технічної) освіти

Заклади професійної (професійно-технічної) освіти стали доступнішими для маломобільних верств населення у зв’язку із створенням умов безбар'єрного середовища за підтримки міської комплексної цільової програми «Київ без бар’єрів».

         У Київському професійному коледжі з посиленою військовою та фізичною підготовкоювиконаніроботи із дотриманням наступних критеріїв:

  • доступності прилеглої території до будівлі закладу освіти;
  • безбар’єрного входу та безперешкодного руху в приміщеннях;
    доступності до дверних і відкритих прорізів;
  • пристосованості для використання санвузлів, місць відпочинку та усіх без винятку приміщень у закладі.

         Реконструйовано вхід до коледжу, який обладнано пандусом та автоматичними розсувними дверима. Завершено роботи по встановленню сучасного внутрішнього вертикального підйомника. Зручна в експлуатації підйомна платформа дозволяє піднятися на всі три поверхи навчального корпусу, що забезпечує доступ до навчально-виробничих майстерень та кабінетів. Керується за допомогою пульта або кнопок керування на панелі. Обладнання органічно вписалося в інтер’єр та суттєво спростило організацію інклюзивної професійної освіти в коледжі.

Це дозволить наблизити омріяну професію до більшості здобувачів з обмеженими можливостями.

Керівництво закладів професійної (професійно-технічної) освіти відповідально дбає про безпечне перебування в закладі осіб з особливими освітніми потребам.

Перейти до спискуВерсiя для друку