Головна  →  Новини  →  17 березня 2023

19 березня - День народження Ліни Костенко

19 березня - День народження Ліни Костенко

#УсеМоєЩоЗветьсяУкраїна

19 березня відзначатиме своє 93-річчя видатна українка, поетеса та письменниця, Лауреат Шевченківської премії Ліна Василівна Костенко. Вірші й проза Ліни Костенко одночасно обпікають і лікують душу. За своє життя поетеса пережила шістнадцятирічне творче вигнання, безстрашно протестувала в середині 60-х проти утисків української інтелігенції, а згодом отримала всенародну шану й любов.

Вже понад рік поспіль ми щодня виборюємо нашу свободу та відстоюємо свою незалежність. І сьогодні пророчі вірші Ліни Костенко, як ніколи, надихають на невпинну боротьбу.

«Ми не маємо права на поразку», — нагадує нам поетеса і стверджує «Бо хто за що, а ми за незалежність». Щиро вітаємо шановну Ліну Василівну! Многая Літа під мирним українським небом! Віримо, що рідна серцю кожного українця поетеса, наш Голос і наша Совість – Ліна Костенко, напише ще не один пронизливий вірш про нашу нескорену та непереможну Україну!

Запрошуємо учнівську молодь, батьківську громадськість та освітян столиці долучитися до патріотично мистецького онлайн-проєкту #УсеМоєЩоЗветьсяУкраїна до Дня народження Ліни Костенко! Публікуйте відео, творчі роботи з хештегом #УсеМоєЩоЗветьсяУкраїна та поширюйте дописи на платформі Електронного освітнього простору позашкілля Києва Все буде Україна! ОК!

Разом до ПЕРЕМОГИ!

Перейти до спискуВерсiя для друку