Головна  →  Новини  →  24 березня 2016

Майстер - клас "Арт - терапія.Презентація Арт-бюро «Предславинське" у рамках освітнього фестивалю управлінської майстерності «Kyiv EdFest»

Майстер - клас "Арт - терапія.Презентація Арт-бюро «Предславинське" у рамках освітнього фестивалю управлінської майстерності «Kyiv EdFest»

У четвер 24  березня, в  Предславинській гімназії № 56  відбулась презентація проектів    «Код Малевича», «Дешифруємо Дюрера»,  «Природа дитинства  та  химерні світи Марії Примаченко». Під час спілкування піднімалися питання дивергійного мислення, арт-терапії та абстрактного малюнку.

Куратор проектів Рудковська Руслана Андріївна, вчитель історії практичний психолог, Предславинської гімназії № 56 Печерського району м. Києва.

Довідково:

Арт-Бюро «Предславинське» було відкрито 1 вересня 2014 року. Історія створення даного арт-простору налічує не один рік, це симбіоз думок дітей, вчителів та батьківської громади. Результатом роботи  є    створений креативний простір, у якому хочеться творити, працювати, досягати.

Сьогодні,  Арт-бюро  - це простір  природи дитинства і шанс познайомитися з нею.  Вона адресована  дітям і дорослим, батькам, вчителям,  митцям і вченим.

Мета арт-бюро: розвиток та збереження унікальної дитячої творчості та самого творчого процесу; розвиток креативного мислення.

Інформаційні шпалери, мистецькі каталоги, альбом «Повне зібрання скульптур Дега» на інформаційних носіях, передані у дарунок «Мистецьким Арсеналом», використовуються на уроках художньої культури, історії, літератури.

За рік існування арт-бюро має свою власну бібліотеку та архів. Кожна книга пройшла свій шлях до того, як потрапила до арт-простору. «Аліса у країні чудес»   фламандською мовою з бельгійського міста  Брюгге. «Місцеві казки та історії», ретороманською з Швейцарського Енгадіну , «Гравюри Дюрера» з німецького Ахену, розмальовки Босха з нідерландського Маастріхту; неперевершені альбоми з арт-терапії.

Проекти реалізовані у співпраці з Мистецьким Арсеналом та Інститутом психології імені Г.С. Костюка.

В Арт-бюро демонструються постійно діючі та ситуативні персональні виставки учнів, вчителів та батьків. 

Дитяча творчість та педагогічний креатив стали  потужним інструментом для створення мистецького простору виховання. Результатом спільної  співпраці став випуск  практико зорієнтованого посібника «Природа дитинства у вимірах герменевтики і наративу»,де розкриваються життєтворчі засади інноваційних домінант актуалізації та збагачення змісту середньої освіти, досягнення нової якості навчально-виховного процесу, спрямованого на плекання особистості – творця культури і проектувальника свого життя.

Перейти до спискуВерсiя для друку