Головна  →  Новини  →  8 лютого 2017

8 лютого 2017 року у приміщені Київського міського будинку вчителя проведено розширене засідання колегії Департаменту освіти і науки, молоді та спорту щодо освоєння капітальних видатків та стан робіт з виконання загальноміських програм за 2016 рік.

8 лютого 2017 року у приміщені Київського міського будинку вчителя  проведено розширене засідання колегії Департаменту освіти і науки, молоді та спорту щодо освоєння капітальних видатків та стан  робіт з виконання загальноміських програм за 2016 рік.

У 2016 році Київською міською владою лише на капітальні видатки та виконання загальноміських програм виділено 790 млн. грн., що на третину більше  ніж у 2015 році.

Директор Департаменту,  Олена Фіданян,  зазначила, що 2016 рік  уперше для освітян почався без боргів за тепло, освітлення та харчування, а у жовтні дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади отримали кошти на побутові потреби.

Завдяки чому, поточні витрати на одну дитину у дошкільних навчальних закладах міста Києва (в середньому) збільшилися в 11 раз, а на одного учня загальноосвітнього навчального закладу –  у 12 разів. 650 млн. грн. було виділено на виконання 8 міських освітніх програм.

Маючи зростання фінансування, ми маємо аналізувати ефективність та своєчасність освоєння коштів, - зауважила Олена Фіданян.

У 2014 році Департаментом розпочато створення ресурсу для забезпечення фінансової прозорості системи освіти в Києві. У 2015 році електронний ресурс «Освітня картка Києва» запрацював для громади.

Наразі, на сайті Департаменту у розділі "Освітні карти"  розміщено інформацію щодо коштів, виділених містом, на кожен навчальний заклад дошкільної, загальної середньої, професійно-технічної та позашкільної освіти, а також наразі оприлюднюється інформація щодо закупівлі, у листопаді – грудні 2016 року, побутових товарів (господарчі товари, офісний та туалетний папір, фарбу, замки, швабри, граблі, рукавиці, тримери для трави, канцелярські товари тощо.) для закладів освіти, на які міська влада виділила минулого року 85 млн.грн.  


 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку