Головна  →  Новини  →  13 грудня 2017

Перший Київський Фестиваль Партнерства "Освітній Хакатон-2017"

Перший Київський Фестиваль Партнерства "Освітній Хакатон-2017"

13 грудня 2017 року у приміщенні  гімназії №107 «Введенська» загальноосвітні навчальні заклади Деснянського (№№249,282,292,307), Голосіївського (№33), Оболонського (№№8,252), Печерського (№80), Подільського (№№10,34,45,107), Святошинського (КГСМ)  підвели підсумки   Першого Київського Фестивалю Партнерства   «Освітній Хакатон-2017».

Майже за тиждень роботи Фестивалю Партнерства освітяни Києва встигли делегувати свої повноваження як учням, так і батькам.

Так, в День місцевого самоврядування педагоги та учні обмінялись ролями. Учні вправно проводили уроки, а вчителі знову сіли за шкільні парти опановувати шкільну програму та робити домашку. Зазначимо, що домашнє завдання вчителі отримували шляхом жеребкування (завдання на цілий день для 1-11 класів). Експеримент, дав можливість педагогам відчути: чи не занадто багато вони вимагають від сучасних школярів, а учням зрозуміти, що вчителем бути зовсім не просто.

Другий день фестивалю, пройшов не менш насичено. Тепер в ролі вчителів, адміністрації, прибиральників та охорони виступали батьки. Можливість на один день стати вчителем або завучем, зацікавити та впоратись з класом, прибирати та охороняти школу, маючи зовсім інший фах, - дало можливість батькам не тільки оцінити усі плюси та мінуси навчального процесу, але і по іншому подивитись на своїх дітей, зазирнути у шпаринку  їхнього повсякденного шкільного життя.

12 грудня у гімназії №107 «Ведденська» для усіх учасників Фестивалю Партнерства відомий дитячий психолог Катерини Гольцберг провела тренінг "Навчаюсь граючи".

Перший Київський Фестиваль Партнерства "Освітній Хакатон-2017" дав можливість об’єднаних спільними цілями  задля виховання майбутнього покоління України, шляхом обміну учасників навчально-виховного процесу, забезпечення взаємодії  та співпраці між учителем, учнем і батьками.

Освіта - це сфера, яка є частиною життя майже усіх містян і сьогодні потребує об’єднання зусиль усіх задля майбутнього наших дітей.

Довідково:

7-13 грудня 2017 року тринадцять загальноосвітніх навчальних закладів міста Києва виявили бажання провести Перший Київський Фестиваль Партнерства «Освітній Хакатон-2017». 

Фестиваль засновано у 2017 році і вперше проведено. Подільського району м. Києва.  Головною метою фестивалю є  забезпечення взаємодії  та співпраці між учителем, учнем і батьками, об’єднаних спільними цілями  задля виховання майбутнього покоління України, шляхом обміну учасників навчально-виховного процесу в рамках проведення Дня місцевого самоврядування в Україні (7 грудня). Фестиваль має своє гасло «Утвори освітнє коло» та емблему. Авторами Фестивалю є директори київських шкіл Спітковська Катерина Василівна (Гімназія  №107 «Введенська» Подільського району м. Києва), Багінська Алевтина Тадеушівна (Гімназія №34 «Либідь» ім. Віктора Максименка Подільського району м. Києва ), Олександр Валентинович Пошелюжний  (загальна середня школа №45 Подільського району м. Києва), Проскура Оксана Іллівна (Київська гімназія східних мов №1).

Фестиваль підтримує інноваційні освітні проекти в умовах умовах реформування освіти України, реалізації Концепції Нової Української школи, різнобічного розвитку, виховання і соціалізації особистості, здатної до життя в суспільстві та цивілізованої взаємодії з природою, готової до свідомого життєвого вибору та самореалізації; створення суспільства освіченого загалу, високої культури і рівних можливостей.

Перейти до спискуВерсiя для друку