Головна  →  Новини  →  24 вересня 2018

Офіційне відкриття 2018-2019 навчального року у відділенні технічних наук Київської Малої академії наук учнівської молоді

Офіційне відкриття 2018-2019 навчального року у відділенні технічних наук Київської Малої академії наук учнівської молоді

18 вересня перед слухачами столичної МАН гостинно відкрив свої двері Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». Відділення технічних наук Київської Малої академії наук учнівської молоді  зібрало школярів з навчальних закладів різних районів міста.

Честь оголосити про відкриття настановчої сесії випала завідувачу відділення Ігнатовій Станіславі Станіславівні. Вона привітала учнів, гостей, шановних науковців, викладачів та батьків з початком нового навчального року, побажала слухачам відділення натхнення, успіхів, нових творчих та наукових перемог, досягнень, вражень, цікавих подій.

З вітальним словом перед присутніми виступила директор КПНЗ «Київська Мала академія наук учнівської молоді», заслужений працівник сфери послуг, кандидат хімічних наук Поліщук Ірина Юріївна, яка розповіла про надання спеціалізованій позашкільній освіті наукового спрямування, наголосила, що долучення школярів до експериментально-дослідницької роботи, розвиток інтелекту та спрямування енергії творчої молоді на опанування знаннями є пріоритетним напрямком роботи колективу Київської МАН. Ірина Юріївна запросила учнівську молодь до активної участі в організаційно-масових та науково-технічних заходах Малої академії наук України.

До учнів, педагогів і батьків звернувся декан факультету електроніки НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського», доктор технічних наук, професор Жуйков Валерій Якович, який окреслив нові перспективи співпраці факультету з Київською МАН й пообіцяв підтримувати цікаві дослідницькі експерименти учнівської молоді в стінах свого факультету.

З доповіддю на тему «Науковці МАН – крок у майбутнє» перед присутніми виступив співголова журі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт  учнів-членів МАН України у відділенні технічних наук, завідувач кафедри електронних приладів та пристроїв факультету електроніки НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського», доктор технічних наук, професор Писаренко Леонід Дмитрович.

Ми пишаємось, що минулого року Київська МАН вперше стала співорганізатором Міжнародної науково-технічної конференції молодих вчених «Електроніка-2018». До виступу перед учнівською молоддю з доповіддю на тему «Конференція молодих вчених  вдалий старт кар’єри науковця»  керівник відділеннятехнічних наукзапросила члена програмного комітету конференції, завідувача кафедри промислової електроніки НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського»,доктора технічних наук, професора Ямненко Юлію Сергіївну.

Після цього до слухачів відділення звернувся завідувач кафедри електронної інженерії факультету електроніки НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського», доктор технічних наук, професор Тимофєєв Володимир Іванович.

Керівник відкритої лабораторії електроніки «Lampa», автор проекту «Lampa Kids», старший викладач кафедри конструювання електронно-обчислювальної апаратури факультету електроніки, доктор технічних наук  Короткий Євген Васильович запевнив, що з радістю стане науковим керівником талановитої молоді, підкреслив, що на кафедрі діють 6 навчально-наукових лабораторій: інформаційних технологій, аналогової та цифрової електроніки, моделювання напівпровідникових приладів та інтегральних схем, мікропроцесорних засобів, фізичних основ мікроелектроніки, цифрових технологій Digital Lab, і запросив учнів-слухачів відділення технічних наук на практичні заняття за напрямами їхніх науково-дослідницьких робіт.

Голова журі у секції «Електроніка та приладобудування»,доцент кафедри конструювання електронно-обчислювальної апаратури факультету електроніки НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського», кандидат технічних наук Яганов Петро Олексійович зауважив, що сучасне життя неможливо уявити без електроніки. Це потребує від учнів глибоких знань з основ природничих і точних наук. Наукова секція дає можливість долучитися до розробки, впровадження та дослідження приладів, пристроїв, систем і технологічного обладнання промисловості, енергетики, зв’язку та медицини.

Надзвичайною приємністю був виступ випускника відділення технічних наук, учасника ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт  учнів-членів МАН України 2018 року Юраша Олександра. Студент Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» згадав про перші кроки в науці: доповіді, презентації та захисти. Він з радістю відповів на запитання учнів із залу та подякував Київській Малій академії наук за відкриття його наукового потенціалу, збільшення багажу знань, впевненості в собі та власне розвитку своєї особистості.

Опісля до аудиторії звернулися педагогічні працівники відділення, зокрема:

-                     керівник секції «Матеріалознавство», голова журі у секції «Технологічні процеси та перспективні технології» ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт  учнів-членів МАН України, доцент кафедри високотемпературних матеріалів та порошкової металургії інженерно-фізичного факультету НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського», кандидат технічних наук Мініцький Анатолій В’ячеславович;

-                     керівник секції «Науково-технічна творчість та винахідництво», член журі ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт  учнів-членів МАН України, доцент кафедри лазерної техніки та фізико-технічних технологій механіко-машинобудівного інституту НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського», кандидат технічних наук Кагляк Олексій Дмитрович;

керівник секції «Технологічні процеси та перспективні технології», член журі у секції «Матеріалознавство» ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт  учнів-членів МАН України, доцент кафедри високотемпературних матеріалів та порошкової металургії інженерно-фізичного факультету НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського», кандидат технічних наук Сисоєв Максим Олександрович;

керівник секції «Авіаракетобудування та механотроніка», старший викладач кафедри авіа- та ракетобудування механіко-машинобудівного інституту НТУУ КПІ імені Ігоря Сікорського Сарибога Ганна Володимирівна;

консультант секції «Електроніка та приладобудування», доцент кафедри акустики та електроніки факультету електроніки НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського», кандидат технічних наук Родіонова Марія Вікторівна;

консультант секції «Екологічно безпечні технології та ресурсозбереження», доцент кафедри інженерної екології Інституту енергозбереження та енергоменеджменту НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського», кандидат технічних наук Дичко Аліна Олегівна;

- консультант відділення, колишній керівник секції «Науково-технічна творчість та винахідництво», методист вищої категорії, неодноразово нагороджений грамотами Департаменту освіти і науки, ветеран праці Дзезинський Олександр Іванович.

Після урочистої частини учні, батьки та педагоги познайомились та поспілкувались з керівниками наукових секцій, дізнались про розклад навчальних занять та консультацій, обговорили подальші кроки для наукової співпраці.

Урочисте засідання настановчої сесії закінчилося, попереду в учнів та педагогів напружений 2018−2019 навчальний рік. Успіхів вам та нових досягнень! А відділення технічних наук прикладе максимум зусиль, щоб все це втілити в життя!

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку