Головна  →  Новини  →  19 вересня 2019

Свято креативу, інтелекту та творчої енергії – «Науковий променад» від Київської МАН!

Свято креативу, інтелекту та творчої енергії – «Науковий променад» від Київської МАН!

18 вересня у колонній залі КМДА за підтримки Київської міської державної адміністрації та Департаменту освіти і науки відбувся старт «сезону пошуків і відкриттів» Київської МАН – фестиваль розуму, натхнення, талантів та юнацької завзятості!

Київська МАН вперше проводила об’єднаними зусиллями усіх 15 відділень та 66 секцій настановчу сесію у форматі наукового променаду. Окремими локаціями були представлені «Школа лідерства та фасилітаційних практик», «Школа юного науковця», «Школа бізнеса Grafit». А також всі охочі могли відкрити для себе новий проект розвитку та реалізації ідей талановитої молоді  - «ДНК Нації».

Вперше у настановчій сесії брали участь створені у 2018 році відділення «Київ-столиця» та «Суспільні комунікації». Було презентовано новий актуальний напрямок освітньої та науково-дослідницької діяльності Київської МАН: відділення безпеки і оборони. Секція кібербезпеки цього відділення створена Київською МАН разом із Інститутом  спецзв’язку та захисту інформації НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського» за підтримки Держспецзв’язку України.

Під час свята майбутні юні дослідники стали учасниками різноманітних конкурсів, вікторин, майстер-класів, шоу, міні-лекцій, лайфхаків, флешмобів, лотерей, міні-тренінгів – і це навіть не всі «цікавинки», котрі були запропоновані всім гостям заходу Київською МАН!

А які яскраві особистості завітали до Київських МАНівців! Проректор з науково-педагогічної роботи Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», к.т.н., доцент Семінська Наталія Валеріївна; доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри позашкільної освіти Національного педагогічного університету                  ім. М. П. Драгоманова, президент Міжнародної асоціації позашкільних навчальних закладів Биковська Олена Володимирівна; голова Громадської ради при Державному космічному агентстві України Едуард Іванович Кузнєцов; голова  постійної комісії Київської міської ради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики, депутат Київської міської ради  Бродський Олександр Якович; голова асоціації директорів шкіл м. Києва, директор спеціалізованої школи №85 із поглибленим вивченням англійської мови Федунова Тетяна Миколаївна та інші поважні гості.

Співорганізатор заходу, продюсерська компанія «GUGA Entertainment Group», дякує своїй команді координаторів та артистів, а також понад 150 професіоналам, причетним до цього проекту. Разом ми зробили все можливе, щоб свято науки відбулося на найвищому рівні, який вже багато років тримає Київська Мала академія наук учнівської молоді.

Разом із яскравим та харизматичним ведучим, актором театру та кіно Євгеном Назаренко гості свята подорожували «Науковим променадом», дізнавалися унікальні можливості кожного з відділень, відповідали на цікаві наукові питання ведучого, за що отримували заохочувальні «IQ-points», які потім обмінювали на подарунки від Київської МАН.

Усіх охочих познайомитися зі світом знань привітали зіркові гості: актор першого українського фільму про танці «Let's Dance», учасник телевізійного проекту «Танцюють всі - 9» Владислав Кастирін та улюбленці публіки,  унікальний синтез етно-рок-гурт «ЯРРА». 

Настановчу сесію Київської МАН відвідали понад 2000 школярів, їхніх батьків та вчителів м. Києва. Більшість учнів обрали свій напрямок у науці та  зареєструвались за напрямками, що їм сподобались.

Отже, старт черговому марафону пошуків і відкриттів дано!

Ми бажаємо успіху всім, хто докладатиме зусиль, щоб у всесвітньому просторі невідомого стало трішечки менше матерії незвіданого!

КПНЗ «Київська Мала академія наук учнівської молоді» дякує партнерам, які підтримали захід:

  • Національний центр «Мала академія наук України»;
  • Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України;
  • Інститут спеціального зв'язку та захисту інформації Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»;
  • Державний університет телекомунікацій;
  • Державний навчальний заклад «Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою»;
  • Компанія Mediatech (оренда екранів та обладнання у сфері відеовізуалізації);
  • Компанія «Адамант» (організація та забезпечення он-лайн трансляції в соц.мережі);
  • Компанія DEPS (сучасні  технологічні рішення на основі передових інформаційних технологій);
  • Компанія «Автор» (інтегратор систем інформаційної безпеки, розробка продуктів і рішень у сфері захисту інформації);
  • Компанія CamTouch – якісне інтерактивне обладнання та сучасні комплексні рішення для закладів освіти.

Інформаційні партнери:

1. «Обозреватель»

2. «Best People Club»

Перейти до спискуВерсiя для друку