Головна  →  Новини  →  24 січня 2020

24 січня світова спільнота відзначає Міжнародний день освіти

24 січня світова спільнота відзначає Міжнародний день освіти
Освіта є одним з прав людини, суспільним благом і державною відповідальністю.

24 січня 2020 року світова спільнота вдруге відзначає Міжнародний день освіти.

Цього року святкування присвячене комплексному характеру освіти, а також тим численним способам, за допомогою яких навчання сприяє розширенню можливостей людей, збереженню планети, досягненню загального процвітання і зміцненню світу. В усьому світі цей день покликаний звернути увагу на актуальні проблеми в галузі освіти.

Без забезпечення всеохоплюючої та справедливої якісної освіти, без створення можливості навчання протягом усього життя для всіх держав, не вдасться розірвати коло бідності, що залишає мільйони дітей, молодь і дорослих за рамками процесу розвитку.

Прогнозування майбутнього навчання

З метою подолати ці виклики і спрогнозувати наступні десятиліття, ЮНЕСКО запустила глобальну ініціативу «Перспективи освіти» в ході Генеральної Асамблеї ООН в 2019 році.

Ця ініціатива має завдання переосмислити, як знання і навчання можуть визначати майбутнє людства і планети.

Ініціатива «Перспективи освіти» вже почала онлайн-консультацій з громадськістю і просить всіх бажаючих внести свій вклад у дебати.

Після Міжнародного дня освіти Міжнародна комісія ініціативи «Перспективи освіти» проведе своє перше засідання 28-29 січня 2020 року в штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі.

Комісія, яку очолює президент Ефіопії Сахль-Ворк Зевде, зосередить свою увагу на переосмисленні ролі освіти, навчання і знань в світлі величезних проблем і можливостей «прогнозованого», «ймовірного» і «кращого» майбутнього. Комісії доручено розробити провідну глобальну доповідь про майбутнє освіти, щоб опублікувати її в 2021 році.

Джерело.

Перейти до спискуВерсiя для друку