Соціальне партнерство в дії: майстер-класи від членів Асоціації шеф-кухарів України на базі Київського вищого професійного училища швейного і перукарського мистецтва
Налагодження партнерських відносин є одним із найважливіших підходів у діяльності професійної (професійно-технічної) освіти та бізнесу на шляху досягнення спільних цілей, запорукою важливих змін у суспільстві. Випускники професійної освіти стали соціальними партнерами, прикладом для наслідування, які хочуть бачити на робочих місцях закладів громадського харчування креативних, сучасних кухарів.
На базі навчально-практичного центру кулінарії та кейтерингу Київського вищого професійного училища швейного і перукарського мистецтва відбулися майстер-класи на різну тематику для ознайомлення з новинками у сфері кулінарії.
Працівник підприємства «Сушия» – Польський Дмитро, випускник закладу освіти, розповів про японську кухню, зокрема, як правильно приготувати роли, сформувати і отримати нові смаки, змінюючи інгредієнти.
Засновник ресторану Tovsta Kachka Restaurant – Ігор Брагін за підтримки команди бренду EFFO ознайомив здобувачів освіти та педагогів із сучасною темою «Приготування страв з риби та морепродуктів за технологією Sous- vide».
«Молекулярна кухня» пов'язана з вивченням фізико-хімічних процесів, які відбуваються під час приготування їжі. Тонкощами таких знань досконало володіє Олександр Венглинський, який продемонстрував приготування сфери, ікри з різних продуктів, молекулярної піни, снігу, еспуми та ще багато цікавих magic процесів.
Відомий шеф-кухар ресторану «100 років тому вперед» Євген Клопотенко та його команда поділилися секретами замішування тіста, формування різних видів пасти та подачі страв.
Шеф-кухар Олексій Повторейко знає все про особливості смаження стейків та приготування м'яса на грилі, про що розповів на майстер-класі.
Всі ці люди є почесними членами Асоціації шеф-кухарів України, призерами Всеукраїнських та Міжнародних кулінарних чемпіонатів, але вони готові ділитися своїм досвідом, розвивати професійну освіту, вдосконалювати знання майбутніх фахівців, адже розуміють, що саме така молодь необхідна нашому суспільству.