Головна  →  Новини  →  21 жовтня 2019

Київ є одним із лідерів за кількістю вступників до професійно-технічних закладів освіти

Київ є одним із лідерів за кількістю вступників до професійно-технічних закладів освіти

Щорічна потреба у фахівцях робітничих спеціальностей зростає, і столиця, яка фінансує заклади професійно-технічної освіти міста, робить все для забезпечення відповідними кадрами київських підприємств. Сьогодні майже 1,5 тисячі столичних підприємств (серед яких 25 комунальних) вже уклали договори про співпрацю в рамках підготовки необхідних кадрів. Цьогоріч регіональне замовлення на фахівців робітничих спеціальностей становило 5 567 осіб. За результатами вступної кампанії до навчання у закладах  приступили майже 5 тисяч майбутніх фахівців.

Загалом у профтехах столиці у 2019-2020 році навчається близько 13 тисяч осіб.

«Київ продовжує тримати високі показники наповнюваності профтехів. Для покращення умов навчання щороку ми вдосконалюємо матеріально-технічну базу, збільшуємо кількість міжнародних партнерських програм, запроваджуємо нові напрямки професійного навчання», – заявив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Також він зазначив, що стратегія розвитку закладів професійної освіти ґрунтується на принципах створення соціально орієнтованого освітнього середовища. Зокрема, у столичних закладах професійної (професійно-технічної) освіти навчається:

  • дітей з неповних та малозабезпечених сімей – 26,2%,
  • дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування – 4,5%,
  • осіб з особливими освітніми потребами – 2,2% від загальної кількості контингенту.

 

 
Перейти до спискуВерсiя для друку